perjantai 11. maaliskuuta 2016

Retroilua

Eilen työpaikalla alkoi retropäivät. Toisin sanoen teematilassa on nyt retrotavarat esillä ja myynnissä. Itse lelupuolella työskentelevänä hinnoittelin muutamia nukkeja sinne ja satunnaisia leluja. Sentään en homman kanssa yksin joutunut olemaan, kun leluosaston työpari ja retro-osaston vapaaehtoinen puolitti työtä.

Parhainta retropäivien alussa oli se, että alun kunniaks työntekijätkin sai pukeutua teeman mukaisesti. Totta kai ite halusin heti osallistua, koska teemanmukainen pukeutuminen on aina kivaa ja tekee työpäivästäkin heti erikoisentuntuisen. Omasta kaapista löytyi mekko, joka malliltaan vastasi 50-lukua. Meikki ja kampaus vastasi myös samaa vuosikymmentä, mutta joitain asusteita tuli parilta seuraavalta vuosikymmeneltä.

Tietysti työpaikalla kuului muistaa asussa siveellisyys eli ei liian paljastavaa kaula-aukkoa ja hihattomassa ei saisi olla. Tästä syystä mekon alla oli musta tuubitoppi ja harteilla pieni jakku. Menin myös heti aamulla repäsemään vahingossa omat sukkahousuni, jolloin sain työpaikalta uudet tilalle.

Löysin vanhasta korurasiasta oman äitini helmikaulakorun. Muistan, kun äiti meinas heittää sen ja toisen korun pois, mutta mä halusin välttämättä pitää ne itelläni. Kyllä kyseistä helmikaulakorua tuli kannettua eilen ylpeydellä kaulalla. Kuitenkin omalta arviolta 70-luvulta kyseinen koru. Pakko oli myös ottaa joku edesmenneen mummin rintaneuloista asukokonaisuuteen mukaan. Punainen perhonen sopi hyvin pannan, huulipunan ja hiustenvärin kanssa yhteen.

Vielä eilisaamuna en tienny, miltä 50-luvulla muodissa ollut banaaninuttura näyttää, jolloin selasin googlesta kuvia kyseisestä kampauksesta ja sen tekovaiheista. Lopputulos oli miellyttävä ja sain tekokukilla peitettyä hieman rönsyileviä kohtia. Eniten kampauksessa pidin siitä, että se toi kaikki hiuksissa olevat värit järkevällä tavalla esille. Yleensä tästä steenkaaripäästä ei näe keltaista ja vihreää, jotka jää muiden peittoon.

Asukokonaisuudesta sai kuulla kehuja työkavereilta ja asiakkailta. Muutama muukin työkaveri oli pukeutunu teeman mukaisesti. Löytyi mm. 40-luvun herrasmies ja 70-luvun hippityttö. Yhteiskuvia en uskalla täällä jakaa, koska kaikki ei halua niitä julkiseksi. Oli kuitenkin hauska päivä, joka toi kivaa vaihtelua arkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti