sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Lolitamekko päivässä pitää punkkarin loitolla

...ja kohta joku huomauttaa, että on punk-lolitoitakin.

Aloitin tänään tekemään suunnitteilla ollutta mekkoprojektia. Ensimmäinen lolita-mekko! Yhden lolita-hameen oon aiemmin tehnyt ja asusteita, mutta kokonaista mekkoa en oo vielä saanut aikaiseksi, vaikka on mulla yks keskeneräisenä. Työpaikaltani löysin kankaan, joka sytytti inspiraation heti ensisilmäyksellä (ja maksoin siitä vain 3€!)

En oo koskaan opiskellut vaatetuspuolella, mutta oon itseoppinut ompelija. Harrastushan tää vaan on. Isosisko on koulutukseltaan vaateartesaani ja aloittaessani cosplay-harrastusta, sain hältä paljon hyviä neuvoja. Opin siskolta mm. tukikankaan käytön, kaavoitusta, juhlamekkojen tekoa ja tukiluiden käytön. Kuten kuvassa näkyy, teen ensin tosi epämääräiset kaavat, jos kangasta on ylimääräistä. Teen kaavoille oikeat muodot vasta sen jälkeen, kun tukikankaat on silitetty kiinni ja mahdolliset vuorikankaan palat tehty valmiiksi. Omaan päärynän muodot, jolloin kaavojen muotoilut on tärkeitä, jotta asut istuu kunnolla.

Ehkä maailman söpöimpiä rusetteja (varsinkin ylempi)! Kankaan kuviointi toimii niissä täydellisesti.

Mekko alko monen työtunnin jälkeen olla kasassa.

Lopputulos oli juuri sitä, mitä olin suunnitellutkin ellei jopa parempi. Positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin onnistui vieläpä yhden päivän aikaansaannokseksi. Onnistuispa kaikki muutkin projektit näin nopeella vauhdilla. Koko päivää en kuitenkaan kankaiden ja ompelukoneen kanssa käyttänyt. Kävin lenkillä, kaupassa, siivosin, putsasin akvaarion, pelasin Stepmaniaa ja leivoin banaanikakkua.

Alareunaan tuli  Tampereen Ompelijanmaailmasta löytämääni ruusunauhaa. Sen sisällä menee jotain tosi ohutta rautalankaa, jolloin helmaa saa tarvittaessa hieman muotoiltua. Eipä se niin tarpeellista ole, mutta nätti yksityiskohta. Sitä tuli myös kaula-aukon reunalle.

Väsäsin myös nopeasti pantaan rusetin, että saan yhteensopivan asusteen mekon kanssa. Kangas on omasta mielestäni niin söpö, että haluan tehdä siitä kaikkea muutakin. Suunnitelmissa on tehdä ainakin bonnet. Joku nukeistakin vois haluta samanlaisen mekon.

Otan joskus myöhemmin kuvia mekosta päällä. Tänään en oo edustuskunnossa.

Ps. Otsikon punkkarilla viittaan itseeni, koska usein pukeudun punk-henkisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti