torstai 7. huhtikuuta 2016

Hammasrautapositiivisuus

Kyllä. Se on yhdyssana.

Hammasraudat on kamalat. Ne aiheuttaa kipua, vaikeuttaa elämää eikä näytä hyvältä. Hammasrautoja ei koskaan yhdistetä kauneuteen. Fiktiiviset hahmot, joilla on raudat, on nörttejä, rumia ja epäsuosittuja. Ainakin näin yleensä on.

Jos ei oo mua nähny livenä, tuskin tietää, että mulla on hammasraudat. Ne on tosin ollu nyt vasta toista kuukautta. En oo kauheesti asiaa mainostellut ja omassa Facebookissa oon postannut vaan 2 kuvaa, joissa hammasraudat näkyy (kohta niitä tulee oleen lisää).


Olin halunnut välttää hammasrautojen saannin, vaikka jo amiksessa tuli huomattua, että yks etuhampaista alkoi kääntyä pahasti vinoon. En missään nimessä halunnu mitään rautapalikoita suuhuni, koska ne näytti kamalilta. Muutenkaa mikään missi ulkonäöltä, nii mitä sitä ulkoista olemusta lisää pahentamaan.

Nyt enempää läpikäymättä hampaideni ja purentani ongelmia hypätään suoraan siihen, että sain helmikuussa raudat. Muistan, kuinka katsoin asennuksen jälkeen itseäni peilistä ja totesin "Ne on ihan hirveet!"


Peiliä tuli tuijotettua paljon ja mietin monesti epätoivoisena, kuinka kestäisin kahden vuoden verran rautojen kanssa. Nyt en ota puheeksi lainkaan niitä hammasrautojen ei-kosmeettisia ongelmia kuten kipuja. Haluan käsitellä nyt vain hammasrautojen ulkonäölliset ongelmat.

Välttelin hymyilyä tai jos hymyilin, hymyilin niin, että raudat näkyi lähes kokonaisuudessaan. Jos näyttää typerältä, se pitää tehdä kunnolla? Lopulta en jaksanut enää edes välittää. Kuvissa en kuitenkaan hymyillyt rautojen takia suu auki.


Nyt sitten kun hammasrautojen kanssa on jo jonkin aikaa elänyt, ei pidä niitä enää niin pahana asiana ulkonäölle. Aluksi muutos oli tietysti iso, muttei tunnu enää kohahduttavan lainkaan. Hymyilenkin kameran edessä raudoista huolimatta. Ei ne näytä niin pahalta.

Halusin vain sanoa, että te, jotka ootte saaneet tai olette saamassa hammasraudat ja ajattelette niiden olevan ulkonäöllisesti maailman pahin asia, saatatte muuttaa jossain vaiheessa mieltänne. Totutte mahdollisesti niihin tai opitte näkemään ne toisella tavalla. Ehkä kuulette lopulta kehuja siitä, että ne on söpöt ja sopii teille. Mitä sitä suotta pitkää prosessia kärsimään

Halusin myös päästä jakamaan itsestäni kuvia, joissa hammasraudat näkyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti